Ograđeno groblje u Branešcima

U organizaciji Mjesnog odbora Branešci u nedelju, 30. oktobra nastavljeni su radovi na postavljanju ograde na groblju Klepale u Branešcima. Zajedničkim trudom ograda je postavljena te je groblje dobilo jedan daleko ljepši i dostojanstveniji izgled.

20161030_120124

Desetak mještana i potomaka Braneščana odazvalo se na radnu akciju gdje se radilo na postavljanju žičane ograde, koja je donirana od strane Grada Pakraca.Podsjećamo, prošle nedelje održana je radna akcija uređenja groblja Klepale na kojoj je dvadesetakl mještana i potomaka Braneščana radilo na bušenju rupa i postavljanju betonskih stupaca s svrhom izrade ograde groblja.

Ana Romanić zahvalila se svim učesnicima radne akcije i istaknula: ”Danas smo ogradili groblje klepale. Još jednom želim da se zahvalimo onima koji su nam pomogli, nećemo izostaviti i one druge koji nisu jer mi imamo još mnogo radova u selu koje treba da završimo.”

20161030_121210
Mjesni odbor Branešci je od Grada Pakraca dobio žičanu ogradu te je pokrenuta akcija sakupljanja sredstava za kupovinu betonskih stupaca, podupornih stupaca i sredstva za betonske radove. Akcija je ostvarila jako dobar uspjeh i prepoznata je kod mještana i potomaka mještana Braneščana koji sada žive u Hrvatskoj, Srbiji, Australiji i drugim državama. Donatorskom akcijom skupljena su sredstva te su kupljeni stupci i materijal potreban za njihovo postavljanje.


Radnu akciju je posjetio i Nikola Ivanović, gradski vijećnik SDSS-a u Gradskom vijeću Grada Pakraca i predsjednik VSNM Grada Pakraca, koji je pohvalio sve prisutne i najavio nove aktivnosti u selu.