Braneščani složno prema uređenju groblja

U organizaciji Mjesnog odbora Branešci u nedelju, 23. oktobra održana je radna akcija uređenja groblja Klepale u Branešcima. Preko dvadeset mještana i potomaka Braneščana radilo je na bušenju rupa i postavljanju betonskih stupaca s svhom izrade ograde groblja.

20161023_122621

Mjesni odbor Branešci je od Grada Pakraca dobio žičanu ogradu te je pokrenuta akcija sakupljanja sredstava za kupovinu betonskih stupaca, podupornih stupaca i sredstva za betonske radove. Akcija je ostvarila jako dobar uspjeh i prepoznata je kod mještana i potomaka mještana Braneščana koji sada žive u Hrvatskoj, Srbiji, Australiji i drugim državama.  Donatorskom akcijom skupljena su sredstva te su kupljeni stupci i materijal potreban za njihovo postavljanje.

Podrška selu stigla iz Australije, Srbije….

‘Donatorska akcija je izuzetno dobro prošla i na sreću i dalje se ljudi javljaju s željom da pomognu ograđivanje groblja na Klepalama. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali važnost ove naše akcije i podržali nas u skupljanju veoma značajnog iznosa’ rekla nam je Ana Romanić, predsjednica Mjesnog odbora Branešci i jedna od najzaslužnijih za aktivnosti u selu.

Ana Romanić se zahvalila i ljudima koji su se i danas okupili na groblju, iako u otežanim uslovima zbog kiša prijašnjih dana, postavljeni su betonski stupci i podupore te su isti ubetonirani. MO Branešci je angažovao bager koji je radio na uređenju međa groblja i krčio raslinje u neposrednoj blizini groblja.

66

Radnu akciju je posjetio i Nikola Ivanović, gradski vijećnik SDSS-a u Gradskom vijeću Grada Pakraca i predsjednik VSNM Grada Pakraca, koji je pohvalio sve prisutne, zahvalio im se na trudu i posebnu zahvalio uputio svima koji su se uključili u donatorsku akciju, svima od Branežaca do Australije koji su prepoznali nužnost i potrebu da naša groblja budu dostojanstveno uređena. Ivanović je uputio pohvalu i podršku Mjesnom odboru Branešci te je uz podršku Srpskog narodnog vijeća iz Zagreba organizirao zakusku i osvježenje za učesnike radne akcije.

20161023_124019

Ana Romanić je još istaknula da će se raditi na izradi kapije u groblje i ukoliko bude dovoljno sredstava da se uredi objekt na groblju i postavi krst na mjestu pokopa stradalih u Drugom svjetskom ratu.