Konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca

U pakračkoj gradskoj vijećnici 6. Jula održana je konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, izabranog na izborima održanim 31. svibnja te je na sjednici izabran predsjednik i zamjenik na četverogodišnji mandat.

Obrad Ivanović iz Pakraca imenovan je predsjednikom Vijeća srpske nacionalne manjine a Željko Bosanac iz Brusnika zamjenikom.

U Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca izabrane/i su sljedeće/ći članovi/ce:

1.GORAN LABUS
2.VELJKO DŽAKULA
3.MIRELA GUNJEVIĆ DELIŠIMUNOVIĆ
4.STEVO GRAŠAR
5.BOŠKO ERCEG
6.OBRAD IVANOVIĆ
7.ĐORĐE GUNJEVIĆ
8.NIKOLA IVANOVIĆ
9.ŽELJKO BOSANAC
10.MILADIN JAKOVLJEVIĆ
11.MIŠO KOJADINOVIĆ
12.MILAN KOZLOVIĆ
13.MILORAD ĆASIĆ
14.GORAN ŠTEKOVIĆ
15.SAVO JAKOVLJEVIĆ
Istog dana, konstituirana su i Vijeća češke i talijanske nacionalne manjine, te je Zlatko Bahnik izabran za predsjednika Vijeća češke nacionalne manjine dok je zamjenikom imenovan Antun Roček, a za predsjednika Vijeća talijanske nacionalne manjine izabran je Bruno Brunetta, a za zamjenika Josip Delorenci.

Konstituirajuće sjednice sazvao je gradonačelnik Davor Huška, koji je svim izabranim članovima čestitao i zaželio uspješan daljnji rad naglasivši kako će Grad rado biti partner u projektima od kojih ima koristi šira zajednica provođenjem raznih aktivnosti.

Vijeća nacionalnih manjina u jedinici lokalne samouprave imaju pravo predlagati tijelima jedinice samouprave mjere za unaprjeđivanje položaja nacionalne manjine, biti obaviješteni o svakom pitanju o kome će raspravljati Gradsko vijeće, a tiče se položaja nacionalne manjine te davati mišljenja i prijedloge.

Fotografija: pakračkilist.hr