Nikola Ivanović novi je predsjednik VSNM Grada Pakraca

Na sjednici Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca održanoj 18.08. u pakračkoj gradskoj vijećnici kompleksa Janković za predsjednika Vijeća je izabran Nikola Ivanović.

Na sjednici na kojoj se proveo izbor za predsjednika Ivanović je dobio 8, dok je Labus dobio 7 glasova članova Vijeća. Zamjenik je i dalje ostao Željko Bosanac.

Prenosimo obraćanje Nikole Ivanovića povodom izbora za predsjednika VSNM Grada Pakraca:

 

Poštovani/a,

Želio bih vas obavijestiti da sam dana 18.08.2016. godine izabran za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca ispred liste Srpskog narodnog vijeća uz podršku drugih članova.

Volonterskim angažmanom u VSNM Grada Pakraca želim dati svoj doprinos unaprijeđenju prava srpske zajednicu u Pakracu i potaknuti transparentniju implementaciju dosadašnjih aktivnosti te u skladu s mogućnostima pokrenuti nove aktivnosti.

Sukladno statutu i gradskom proračunu, Vijeće srpske nacionalne manjine je savjetodavno tijelo Gradu Pakracu te svoje aktivnosti provodi sukladno financijskim mogućnostima i uključivanjem volontera.

Prioriteti rada VSNM Pakraca u narednom razdoblju će biti:

  • Proslava krsne slave VSNM Grada Pakraca – Rođenja Presvete Bogorodice Mala Gospojina
  • Savjetodavna funkcija Vijeća prema gradskoj upravi sukladno gradskom statutu i Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina
  • Podrška aktivnostima Eparhije pakračko-slavonske
  • Promocija dodatne nastave na srpskom jeziku i pismu (Model C) i pravoslavnog vjeronauka u OŠ Braće Radića u Pakracu
  • Nastavak pružanja pravne pomoći četvrtkom(I kat zgrada Crvenog križa)
  • Jačanje radnih tijela i uključivanje novih osoba u radna tijela VSNM, te jačanje uloge VSNM u zajednici
  • Organizacija radnih akcija i druženja
  • Podrška aktivnostima UABA Pakrac-Lipik
  • Rad na privlačenju sredstava iz drugih izvora u državi i inostranstvu

Nakon procedure izbora predsjednika VSNM Grada Pakraca, obratio sam se prisutnima gdje sam iznio planove za naredno razdoblje i same prioritete, te ukazao i na evidentne probleme tenzija i podjela unutar VSNM Pakraca. Sukladno vlastitom pristupu rada želim surađivati s svim članovima Vijeća bez obzira na razlike u promišljanju trenutnog položaja srpske zajednicu u Pakracu i Republici Hrvatskoj ali isključivo po principima transparentnosti, zajedničkog donošenja odluka, proaktivnog djelovanja i poštivanja vrijednosti istinskog antifašizma.

Pozivam sve one koji su zainteresirani (bilo da su iz srpske zajednice ili većinskog naroda) za uključivanje u rad tijela VSNM-a ili za pokretanje novih aktivnosti da mi se slobodno jave s prijedlozima.

U nadi da ćete i dalje pratiti aktivnosti srpske zajednice u Pakrac,

Srdačno Vas pozdravljam

 

Nikola Ivanović

Predsjednik VSNM Grada Pakraca

Nikola Ivanović VSNM Pakrac