Pomoć povratnicima

Danas, 25.10.2016. UNHCR Sisak je povratničkoj porodici Kovačević iz Tornja kod Pakraca donirao veš mašinu u sklopu projektnih aktivnosti i pomoći koju ova organizacija još uvijek pruža povratničkim porodicama. Riječ je o povratničkoj porodici koja se ovog ljeta vratila u Hrvatsku i koja nema riješeno stambeno zbrinjavanje, a dio porodice se još nije vratio iz BiH zbog poteškoća u ishodovanju dokumenata za prelazak granice.

Nastavno na prošle susrete s članovima ove porodice, ponovno su upoznati s nužnošću rješavanja pravno-imovinskih odnosa kako bi im se trajno riješilo stambeno zbrinjavanje te će im se pružiti sva potrebna pomoć.

Nikola Ivanović, predsjednik VSNM Grada Pakraca, Mirica Miljanić, koordinatorica SNV-a za Regionalni program stambenog zbrinjavanja u PSŽ i Dragan Milić, zaposlenik UNHCR Sisak obišli su danas šire pakračko područje i upoznali se s problematikom obnove i stambenog zbrinjavanja, posebice prava bivših nositelja stanarskog prava. Jednoj od budućih korisnica programa Regionalnog stambenog zbrinjavanja i bivšoj nositeljici stanarskog prava pokazan je stan u Pakracu u kojem može biti stambeno zbrinuta.

Podsjećamo, za sve informacije vezano za obnovu i stambeno zbrinjavanje te druge problematiku možete se obratiti u kancelariji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca u ulici Braće Radića 13 (stara škola/Crveni križ) 1. sprat.