Proslava u Tornju nakon 20 godina

Na Praznik Svetog velikomučenika Pantelejmona, Njegovo Preosveštenstvo Episkop Pakračko-slavonski g. Jovan služio je svetu arhijerejsku Liturgiju u Tornju.

Ovo je prvi put nakon ratnih dešavanja devedesetih godina da se služi Liturgija u ovom svetom hramu i proslavi hramovna Slava. Preosveštenom vladici sasluživali su protojerej-stavfrofor Đorđe Teodorović, nadležan paroh i jeromonah Dimitrije (Gugleta), nastojatelj Manastira Pakra.

Po pročitanim odjeljcima iz Svetog pisma Preosvešteni vladika obratio se prisutnima čestitajući Praznik, prenoseći blagoslov Svetih mučenika Prebilovačkih i govoreći o svetinji u kojoj smo se sabrali. Sabrani su bili parohijani parohije Toranjske, Pakračke, i što je veoma bitno, grupa raseljenih Toranjčana koja sada živi u Srbiji.

Po zaamvonoj molitvi vladika je osveštao Slavsko žito i presjekao Slavski kolač u slavu Bogu a u čast Svetog Pantelejmona.

Posebu radost Praznika upriličio je gospodin Petar Marin, Toranjčanin koji živi u Veterniku i koji je sa porodicom priložio lijepu, veliku ikonu Svetog velikomučenika Pantelejmona za Saborni hram Svete Trojice u Pakracu.